MI BRINEMO O VAŠIM OSOBNIM PODACIMA

Zdravstvena ustanova "Ljekarne Petek", Benkovec 9, 40321 Mala Subotica (u daljnjem tekstu Ustanova), voditelj je obrade Vaših osobnih podataka koji određuje svrhe i načine obrada Vaših osobnih podataka i brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti Vaših osobnih podataka.

Tijekom pružanja određenih ljekarničkih usluga obvezni smo obrađivati Vaše osobne podatke, što u procesu isporučivanja lijekova, što prilikom naručivanja i izdavanja ostale robe. U našim jedinicama koristimo i sustav videonadzora, o čemu Vas obavještavamo pri ulasku u perimetar snimanja. Naš je cilj i obveza provođenje poslovanja usklađenog s pravilima osiguranja zakonitosti postupanja s podacima o zdravlju kao posebnim kategorijama osobnih podataka prema GDPR-u uz najvišu razinu sigurnosti obrade takvih osobnih podataka.

Svi članovi našeg tima dužni su čuvati kao profesionalnu tajnu sve što znaju o Vašem zdravstvenom stanju i pristup svim Vašim osobnim podacima je strogo ograničen, a sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti obvezni smo Vašim osobnim podacima dati pristup na zahtjev nadležnog ministarstva i pravosudnih tijela te drugih tijela državne uprave u skladu s posebnim propisima.

 

VAŠA PRAVA U ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu ostvarivanja svojih prava u području zaštite Vaših osobnih podataka. Vaša prava su sljedeća:

Pravo pristupa osobnim podacima: Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima i na informiranost koje podatke i na koji način obrađujemo, s kojom svrhom i na koji rok. Pružamo vam mogućnost da dobijete kopiju svojih osobnih podataka.  

Pravo na ispravak osobnih podataka: Imate pravo na ispravak ili dopunu netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje ste nam dali i koje smo prikupili.

Pravo na brisanje osobnih podataka: Imate pravo zatražiti nas da izbrišemo Vaše osobne podatke, kada podaci više nisu potrebni za ostvarenje svrhe za koju su bili prikupljeni, kada podnesete prigovor ili se Vaši osobni podaci obrađuju nezakonito.

Pravo prigovora: Imate pravo prigovora na određeno postupanje s Vašim osobnim podacima.

Pravo na ograničenje obrade: Možete zatražiti od nas da ograničimo obradu podataka, primjerice, kad nemamo valjanu osnovu za obradu Vaših podataka, a želite da ih zadržimo.

Pravo na povlačenje privole: Ako ste prethodno dali svoj slobodan pristanak za primanje marketinških poruka, imate puno pravo u svakom trenutku povući svoju privolu i mi ćemo prestati koristiti vaše osobne podatke u tu svrhu.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni podnijeti pismeni zahtjev:

  • putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
  • poštom na adresu Zdravstvena ustanova "Ljekarne Petek", Benkovec 9, 40321 Mala Subotica.

Na Vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde Vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru identiteta podnositelja zahtjeva.

Ako smatrate da naše postupanje s Vašim osobnim podacima nije zakonito, u svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu - Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, 10000 Zagreb, www.azop.hr.

Ako ćete imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka, budite slobodni u svakom trenutku obratiti se našem Službeniku za zaštitu podataka:

  • putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
  • poštom na adresu Zdravstvena ustanova "Ljekarne Petek", Benkovec 9, 40321 Mala Subotica.

 

TEMELJNO NAČELO NAŠEG POSLOVANJA JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Videonadzor

Videonadzor koristimo isključivo u svrhe zaštite sigurnosti osoba koje budu obuhvaćene zakonitim perimetrima snimanja te u svrhe zaštite imovine i sprječavanja protupravnih radnji usmjerenih prema našoj imovini od krađe, razbojstva, provala, nasilja, uništenja i sl., u skladu s našim opravdanim i dokumentiranim legitimnim interesom, te nadziremo isključivo prihvatljivi prostor naših ljekarni, čiji su perimetri snimanja jasno označeni lako uočljivim obavijestima. Snimke videonadzora pohranjujemo do mjesec dana, ovisno o količini snimljenih zapisa na mediju za pohranu.

 

Kolačići (Cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene u lokalnoj memoriji Vašeg uređaja kojim pristupate našoj stranici, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog  preglednika. Naša web stranica prikuplja isključivo neophodne kolačiće tijekom i za  vrijeme Vaše posjete stranicama za osiguravanje funkcionalnosti stranice i ne prikuplja Vaše osobne podatke putem kolačića.

 

Nužni kolačići koje naša stranica koristi:

 

                    Kolačić

          Vrsta

          Svrha

c805f6ca2832d387f9093da518c32f8d 

  HTTP privremeni (session)

funkcionalnost stranice

 

 

 

 

ADIVA PROGRAM VJERNOSTI

Ustanova (izvršitelj obrade) sudjeluje u provođenju ADIVA programa vjernosti u te za voditelja obrade (PHOENIX Farmacija d.o.o., Zagreb, Ozaljska 96)  u svrhe ostvarivanja pogodnosti programa (marketinške i statističke svrhe) prikuplja sljedeće kategorije podataka:

  • ime, prezime, adresa i kućni broj, poštanski broj i grad, spol, datum rođenja, broj telefona i e-mail adresa

Podaci će biti pohranjeni u sustavu PHOENIX Farmacije d.o.o. do završetka programa ili do opoziva suglasnosti koju dobrovoljno daje kupac pri preuzimanju ADIVA kartice. U svakom trenutku  kupac ima pravo zahtijevati pristup, dopunu, izmjenu ili brisanje svojih osobnih podataka te ostvariti pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka kao i pravo na opoziv dane suglasnosti bez snošenja štetnih posljedica. U potonjem slučaju osobni podaci kupca biti će obrisani i njihova će obrada prestati u najkraćem mogućem roku, računajući vrijeme od primitka pisanog zahtjeva za opoziv privole. Kupac također ima pravo na prijavu nadzornom tijelu (AZOP, Selska cesta 136, 10000 Zagreb, www.azop.hr)

Sva pitanja i zahtjeve u vezi s obradom osobnih podataka u sklopu ADIVA programa dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i/ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za više informacija o obradi osobnih podataka u ADIVA programu posjetite internet stranicu: https://vjernizdravlju.adiva.hr/Home/PersonalDataProtection

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, u slučaju promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati niti umanjivati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na primjeren način.