article-image

Upoznajte proizvode Ljekarne Petek!

 

B-complex kapsule

Vitamini B skupine topivi su u vodi, a imaju brojne važne zadaće u ljudskom organizmu. Neophodni su za proces stvaranja energije, metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, prijenos živčanih impulsa, stvaranje krvnih stanica, pravilan rad jetre te probavnog sustava u cijelosti, zdravlje kože i kose.

Svaki od njih ima jedinstvenu strukturu te još brojne dodatne funkcije, no s obzirom da im se zadaće u velikoj mjeri isprepliću i nadopunjuju, poželjno ih je unositi u vidu uravnotežene cjeline, bilo hranom, bilo dodacima prehrani.

B-complex sadrži vitamine B1, B2, B3, B6, B7 i B12, a dolazi u pakiranju od 60 kapsula.

 

C vitamin 500 mg kapsule

Vitamin C je u organizmu neophodan u sintezi kolagena, pomaže funkciju tjelesnog obrambenog sustava, pomaže apsorpciju željeza, djeluje kao antihistaminik te na taj način može pomoći u olakšavanju simptoma alergija.

Povišen unos vitamina C može koristiti osobama čija prehrana nije adekvatna, osobama starije dobi, alkoholičarima, pušačima, osobama koje uzimaju droge, osobama koje boluju od AIDS-a, hipertireoidizma, tuberkuloze, osobama izloženima stresu, osobama koje se oporavljaju od operacije, osobama koje imaju opekline ili rane, osobama na dijalizi te onima izloženim zagađenjima iz okoliša.

 

Omega 3 kapsule

Omega-3 masne kiseline imaju pozitivnu ulogu u razvoju djeteta, prevenciji i terapiji malignih i kardiovaskularnih bolesti te kod raznih mentalnih bolesti uključujući depresiju, demenciju te ADHD.

Poznato je njihovo protuupalno djelovanje, sprječavaju agregaciju krvnih pločica, imaju blagi antihipertenzivni učinak i utjecaj na sniženje razine triglicerida.

Uzimanje omega-3 masnih kiselina korisno je u svrhu primarne i sekundarne prevencije kradiovaskularnih bolesti, a pokazan je i utjecaj na smanjenje mortaliteta, inkarkta miokarda i iznenadne kardijalne smrti. 

Nužne su za rast i funkcionalni razvoj mozga novorođenčadi, ali i za održavanje normale funkcije mozga odraslih.

Brojna stručna udruženja i institucije preporučuju povećan unos omega 3-masnih kiselina za sve populacije.

 

Magnezij direkt

Magnezij je neophodan za aktivnost i ravnotežu živčanog sustava: djeluje opuštajuće i smirujuće te smanjuje razdražljivost živaca i mišića. Učinkovit je u ublažavanju grčeva i opuštanju napetosti, primjerice u slučaju glavobolje i nervoze, nadraženog crijeva, tahikardije i bolova u želucu.

Magnezij osim toga sudjeluje u zgrušavanju krvi i metabolizmu glavnih makronutrijenata te omogućuje proizvodnju energije. Važan je za zdravlje koštanog tkiva jer stabilizira i restrukturira formiranje i rast kostiju.

Grčevi u mišićima i listovima prvi su simptomi poremećenih vrijednosti magnezija u organizmu, a javljaju se i poteškoće s koncentracijom, nesanica, kljenut, smušenost, velika podložnost stresu, tegobe povezane sa srcem i krvnim žilama, cirkulacijom i probavnim smetnjama.

Magnezij direk dolazi u obliku granula za direktno uzimanje, a ugodnog je okusa naranče.